Ինչպես ճիշտ պահպանել սննդամթերքը. ՀՀ առողջապահության նախարարություն
30.12.2019,
13:50
ՀՀ առողջության նախարարությունը հիշեցրել է մթերքի պահպանման ժամկետների մասին
ԵՐԵՎԱՆ, 30 դեկտեմբերի./ԱՌԿԱ/. Ամանորի նախաշեմին ՀՀ առողջության նախարարությունը հիշեցրել է բոլորին մթերքի պահպանման ժամկետների մասին:
Այսպիսով`
- Թռչնի մսից պատրաստված կոտլետները, բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով, մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ
- Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ կոտլետներ, պելմենի, բլինչիկ, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ
- Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, յուղալի և յուղազրկված դիետիկ կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ
- Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ
- Թթվասերը, առանց կրեմի կամ սպիակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:–0–