Հայաստանում տարեկան մոտ 20 հազար տոննա պանիր է սպառվում. փորձագետ
19.12.2013,
17:21
Հայաստանում տարեկան մոտ 20 հազար տոննա պանիր է սպառվում, հինգշաբթի մամուլի ասուլիսում հայտարարեց Հայաստանի Պանրագործների միության նախագահ Արմեն Գիգոյանը։

ԵՐԵՎԱՆ, 19 դեկտեմբերի. /ԱՌԿԱ/. Հայաստանում տարեկան մոտ 20 հազար տոննա պանիր է սպառվում, հինգշաբթի մամուլի ասուլիսում հայտարարեց Հայաստանի Պանրագործների միության նախագահ Արմեն Գիգոյանը։
«Այդ ծավալի հինգ հարյուր տոննան ներկրվող պանիրն է»,– ասաց Գիգոյանը։
Միության ղեկավարը միաժամանակ ավելացրեց, որ Հայաստան պանիր է ներկրվում առավելապես Եվրոպայից, մասնավորապես, Հոլանդիայից և Բուլղարիայից։
Գիգոյանը միաժամանակ նշեց, որ այս տարի պանրի արտադրության ծավալը հանրապետությունում մի փոքր կրճատվել է։ Ըստ նրա` դա պայմանավորված է նրանով, որ կթելու սեզոնը համեմատաբար ուշ է սկսվել և սովորականից շուտ է ավարտվել։
«Այնուամենայնիվ, նախատոնական օրերին և տոներից հետո պանրի պակաս և գների բարձրացում չի սպասվում»,– ասաց նա։
Հայաստանն ավելի քան 25 տեսակի պանիր է արտադրում։ Պանրի շատ տեսակներ` «Լոռին», «Չանախը», «Մոթալը», «Չեչիլը», «Եղեգնաձորը», բուն հայկական տեսակներ են։ -0-
«Այդ ծավալի հինգ հարյուր տոննան ներկրվող պանիրն է»,– ասաց Գիգոյանը։
Միության ղեկավարը միաժամանակ ավելացրեց, որ Հայաստան պանիր է ներկրվում առավելապես Եվրոպայից, մասնավորապես, Հոլանդիայից և Բուլղարիայից։
Գիգոյանը միաժամանակ նշեց, որ այս տարի պանրի արտադրության ծավալը հանրապետությունում մի փոքր կրճատվել է։ Ըստ նրա` դա պայմանավորված է նրանով, որ կթելու սեզոնը համեմատաբար ուշ է սկսվել և սովորականից շուտ է ավարտվել։
«Այնուամենայնիվ, նախատոնական օրերին և տոներից հետո պանրի պակաս և գների բարձրացում չի սպասվում»,– ասաց նա։
Հայաստանն ավելի քան 25 տեսակի պանիր է արտադրում։ Պանրի շատ տեսակներ` «Լոռին», «Չանախը», «Մոթալը», «Չեչիլը», «Եղեգնաձորը», բուն հայկական տեսակներ են։ -0-